Haberler
Moderator
ASLIHAN ALTAY / KARATAŞ - ANKARA -2025 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:
ÖDÜL SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR: Zihinlerinde oluşan nüveleri kalplerinin süzgecinden geçirerek ülkemize ve dünyaya çok kıymetli eserler kazandıran ödül sahiplerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu yılki bilim ve kültür ödülümüzü Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün’e takdim ediyoruz. Resim ödülümüzün sahibi kıymetli ressam Yalçın Gökçebağ beyefendidir. Müzik ödülümüzü Prof. Dr. Yalçın Tura hocamıza tevcih ediyoruz. Arkeoloji ödülümüzü ise Prof. Dr. Fahri Işık’a takdim ediyoruz.
DAVAYA KANIT OLDU: Fotoğraf ödülünü Filistinli gazeteci ve fotoğrafçı Ali Jadallah’a veriyoruz. Gazze’de iki yıl boyunca devam eden vahşi soykırımı fotoğraf kareleriyle tüm dünyaya ifşa eden objektifiyle gerçekleri medeni denilen dünyanın yüzüne çarpan Ali kardeşimiz, aynı zamanda AA’nın foto muhabiri olarak sahada görev yapıyor. Onun kadrajından yansıyanlar sadece Gazze’deki katliamın vardığı korkunç boyutları değil, Filistin halkının haklı, onurlu ve haysiyetli direnişini de tüm ihtişamıyla insanlığın gündemine getirdi. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davada bu fotoğraflar kanıt olarak sunuldu. Canını hiçe sayıp hakikatin deklanşörüne basarak Gazze’deki zulmü fotoğraflarla belgeleyen Ali Jadallah kardeşimi şahsım milletim ve tüm mazlumlar adına tebrik ediyorum.
EĞİLMEDEN FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ: Bu vesileyle sırf Gazze’deki vahşete kamera tuttukları için İsrail tarafından katledilen 37’si kadın 283 basın mensubunu burada rahmetle anıyorum. İsrail hükümeti ne kadar susturmaya ve engellemeye çalışırsa çalışsın vicdanlı yürekler ve hakikatin peşinde koşan gerçek gazeteciler canları pahasına Filistin’de olan bütün bu olup bitenleri gözler önüne sermeye devam ediyor. Hakkı haykırmayı şiar edinmiş bir ülke ve yönetim olarak biz de Filistin halkının yanında eğilmeden bükülmeden dimdik duruyoruz. Gazze soykırımında TRT ve AA başta olmak üzere Türk basın kuruluşları gerçekten yürekli bir duruş sergiledi.