Haberler
Moderator
ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nde düzenlenen “AK Parti Gençlik Buluşmaları Kampüs Programı” kapsamında gençlerle bir araya geldi. Binanın hem kendi siyasi hayatında hem de Türk siyasal tarihinde özel bir yere sahip” olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:“Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane olarak uzun yıllar hizmet verenbu bina aynı zamanda Mehmet Ali Birand’ın32. Gün programının çekildiği mekandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ydım. 1998 yılında bu salonda rahmetli Birand’ın misafiri olmuş, üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplamıştım. 27 yıl sonra bu sefer Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yine aynı mekanda üniversite gençliğiyle bir araya gelmenin bahtiyarlığını yaşıyorum.”Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:
‘Bunlara aldanmayın’
“Türkiye’de gençlere hep elde var bir mantığıyla bakanlar olmuştur. Bunlarıtüm darbecilerde ve darbelerde görürsünüz.Bunları gençleri sağcı, solcu, Alevi, Sünni diye bu gençleri kışkırtıp sokaklarımızı alev topuna çevirirken, Gezi Olaylarında ağaç bahanesiyle hükümeti devirmeye çalışırkengörürsünüz. Bunları şimdi de sosyal medyada farklı maskeler altında provokatörlük yaparken görürsünüz. Gençlerimizden bu istismarcılara, bu millet düşmanlarına karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum. Bunlara aldanmayın.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Terörsüz Türkiye’ ile ilgili olarak da “Parlamentodaki arkadaşlar görevlerini üstlendiler ve bu çalışmaları süratlendirdik. Mağaralar boşaldı, silahlar yakıldı, yakılıyor ve şu an itibariyle de Güneydoğu’ya, Doğu’ya artık bir sulh-usükun gelmiş vaziyette. Güvenimiz var, eminiz ve artık yaylalara, dağlara herkes rahatlıkla çıkıyor. Çobanlar koyunlarını, kuzularını rahatlıkla otlatabiliyor” ifadelerini kullandı.
‘Hesabını veremeyiz’
Erdoğan, Gazze’deateşkese ilişkin“Her türlü adımı atıyoruz. Bundan sonraki süreçte de kararlıkla yolumuza devam edeceğiz. Geri adım atmak yok. Geri adım atarsak, Allah’a da Gazze’ye de bunun hesabını veremeyiz”dedi.