Haberler
Moderator
FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - Yazıda, şüphelilerin soruşturma kapsamında “yalan bilgiyi alenen yayma” ile “bilerek ve isteyerek örgüte yardım etme” suçlarını işledikleri kaydedildi.
Yurt dışı yasağı
Yurt dışında bulunan Aslı Aydıntaşbaş’a ifade için davetiye çıkarılırken, diğer 5gazeteci Emniyet’te ifade verdi. İncelenmek üzere telefonlarına el konulangazeteciler, emniyetteki ifadelerinin ardından haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakıldı. Yavuz Oğhan ifadesinde,“İlke” isimli gizli bir tanığın verdiği ifadede “Murat Ongun’un finanse ettiği gazeteciler” arasında isminin söylenmesi hakkında “İfade tümüyle iftira niteliğinde yalandır. Emrah Bağdat’lıyı hiç görmedim ve tanımam. Murat Ongun tarafından sağlanan bir finansman söz konusu değildir. İddialar tamamen gerçek dışıdır” dedi.
‘Evim orada’
Murat Ongun ve Emrah Bağdatlı ile aynı baz istasyonlarından sinyal vermesinin gerekçesi sorulan Oğhan,“Murat Ongun ile bir dönem aynı kanalda da çalıştık. Ancak bana gösterilen baz kayıtlarındaki kadar sıkı bir ilişkimiz söz konusu değildir. Baz kesişmelerinden bahsediliyor, ben Dikilitaş Mahallesi’nde yaşamaktayım, evim oradadır” diye konuştu.
Soner Yalçın da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hayatım boyunca ne kimseden para aldım ne de kimseye para verdim. Ben hayatım boyunca böyle karaktersiz bir gazetecilik yapmadım” ifadelerini kullandı.
‘Para alışverişim yok’
Şaban Sevinç serbest bırakıldıktan sonra şu açıklamayı yaptı: “Telefonum verilmedi. Telefonum incelenecekmiş. Bir gizli tanık benim de adım da olan 8-10 gazetecinin adını vermiş ve bunlar demiş Emrah Bağdatlı’dan işte para alıyorlardı düzenli filan demiş. Onu sordular. Emrah Bağdatlı’yı tanımıyorum. Hayatımda tanımadım. Hiçbir alışverişim yoktur. Murat Ongun benim arkadaşım. Ama bir para alışverişim kesinlikle yok.”