İsrail'den flaş açıklama: Greta Thunberg ile birlikte 171 aktivist sınır dışı edildi!

68e3b55a6058ac518cbaa8a7.jpg

İsrail, Küresel Sumud Filosu'ndan alıkonulan Greta Thunberg de dahil olmak üzere 171 aktivistin Yunanistan ve Slovakya'ya sınır dışı edildiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in i24News kanalının haberinde, Küresel Sumud Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ekipte bulunan İsveçli aktivistThunberg'in ülkeden sınır dışı edileceği aktarmıştı.

Haberde, Küresel Sumud Filosu'na katılarak İsrail'de alıkonulan Yunan vatandaşları ileThunberg'in Yunanistan'dan İsrail'e gelecek uçakla gönderileceği kaydedilmişti. Türkiye'nin tahsis ettiği Türk Hava Yolları uçağıyla, cumartesi 36'sı Türk 137 aktivist İsrail'den tahliye edilmişti.

Uçak İstanbul'a ulaştıktan sonra açıklamalarda bulunan aktivistler, İsrail'in kendilerine kötü muamelede bulunduğunu ve özellikle aktivistGretaThunberg'in aşağılanmak istendiğini belirtmişti.

Aktivistler, İsrail güvenlik güçlerininThunberg'i İsrail bayrağına sarılmaya, bayrağı öpmeye zorladıklarını anlatmıştı.

KÜRESEL SUMUD FİLOSU

İsrail'in ablukasını kırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yol alan Küresel Sumud Filosu, 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşmıştı.

Filoya saldıran İsrail ordusu, onlarca tekne ve gemiyi yasa dışı şekilde ele geçirerek yüzlerce aktivisti alıkoymuştu. Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo olma özelliği taşıyor.

İsrailli Emekli Tümgeneralden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Tutunacak tek bir dalımız kaldı'
Gazze'de ateşkes için kritik gün! Mısır'da Hamas-İsrail müzakereleri başlıyor, bölgeden ilk açıklama geldi

Geri