İlçede herkes onu "baltacı" olarak tanıyor: 32 yıldır çeliğe şekil veriyor

Haberler

Moderator
İlçede herkes onu

Samsun’un İlkadım ilçesinde "baltacı" olarak tanınan 32 yıllık çelik ustası Kemal Orhan, mesleğinin sonuna geldiğini açıkladı.

AeP5iGzX6kaQctWkr87MOQ.jpg

Yıllardır balta, kazma, orak ve keser üreten Orhan, mesleğine duyduğu sevgiyi dile getirerek, çırak yetişmemesinden ve zanaatın kaybolmasından endişe ettiğini söyledi.
VYvo4j5L5kGNT65zEb-KFQ.jpg

Çelik işçiliğinin hem zor hem de keyifli bir meslek olduğunu belirten Orhan, "Bu işin devamı yok, yeni nesil heves etmiyor.
XjyBavFzBkm-2eDqd7uSuw.jpg

Büyükler yavaş yavaş gidince küçükler de yaklaşmıyor. Bu da bizim sonumuz anlamına geliyor" dedi.
duhsPJpHO0SaXjgWIqedIQ.jpg

Mesleğini tutkuyla yaptığını ifade eden Orhan, "Çelik bana göre alaşımların karışımı olan ve birbirine vurduğunda net bir şekilde tınlayan bir ürün. Ben işimi ve zanaatımı çok seviyorum. İnternette ya da sosyal medyada gördüğüm tasarımlardan ilham alıp onları kağıda çiziyor, ardından çeliğe şekil veriyorum. Bu bizim ata mesleğimiz, sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.
3-L4xeS2p0iFw_JnaiOe1A.jpg

Mesleğinin sonuna geldiğini dile getiren Orhan, "Artık bırakıyorum bu işi, son demlerim. Dükkanı da devredip ayrılacağım" ifadelerini kullandı.

Geri