10 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TARİHLERİ: MEB 2. Etap Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak? İşte 10 Bim Öğretmen Atama Detayları

Son Dakika

Moderator
10 bin öğretmen atama tarihleri gündemdeki yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılında toplam 25 bin öğretmen ataması kapsamında, ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruları tamamlamıştı; şimdi ise gözler, 10 bin öğretmen kadrosu için ikinci etap atama sürecine çevrildi. Akademi Giriş Sınavı (AGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar MEB’in yayımlayacağı başvuru takvimi, branş bazlı kontenjan dağılımı ve yerleştirme sürecini merakla bekliyor. İlk etapta sınıf öğretmenliği (4.378), özel eğitim (3.087), din kültürü ve ahlak bilgisi (1.802), okul öncesi (1.321) ve İngilizce (757) branşlarına yoğun kontenjan ayrılmıştı; ikinci etapta da benzer bir dağılım bekleniyor. Başvurular, e-Devlet ve MEBBİS üzerinden yapılacak, adayların 2024 KPSS (P10, P121, P120) puan türlerinden en az 50 puan alması gerekecek. Peki, MEB 10 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı 2. etap 10 bin öğretmen ataması tarihleri neler? Branş dağılımı belli oldu mu?

Geri