Dağlar şifa kaynağına dönüştü: Doğal antioksidan

Haberler

Moderator
Dağlar şifa kaynağına dönüştü: Doğal antioksidan

Ağrı'nın Patnos ilçesinde kuşburnu sezonu açıldı. Vatandaşlar, dağlara çıkarak topladıkları yabani kuşburnunu sağlık ve besin değerleri nedeniyle yoğun ilgiyle kullanıyor.

7HgP2pFt-kuV2DdR_FQ0bg.jpg

Ağrı'nın Patnos ilçesinde dağlık alanlarda yetişen yabani kuşburnunu toplama dönemi başladı.
KCpfldm1W0G-XR0FozsuAA.jpg

Vitamin ve mineral bakımından zengin bu doğal bitki, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruma özellikleriyle öne çıkıyor.
j-tDD5y4SUuLg6SsPQJlXQ.jpg

Antioksidan etkisi sayesinde hücresel yenilenmeyi destekleyen kuşburnunu, serbest radikallerin yol açtığı hasarı da azaltıyor.
snlVAWooVE62u8rZFRjY4w.jpg

Dağlara çıkarak kuşburnunu toplayan vatandaşlardan Menekşe Kaya, sağlığa olan faydaları nedeniyle meyveye büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
LYh4QCb4tkqQnjvpbFLdOQ.jpg

Kuşburnunu, sindirim sistemine olumlu etkiler sağlarken, lifli yapısıyla bağırsak hareketlerini düzenliyor ve hazımsızlık problemlerine çözüm oluyor. Çay olarak tüketildiğinde stres ve yorgunluğu azalttığı da belirtiliyor.Besleyici ve şifalı özellikleriyle alternatif tıpta da kullanılan kuşburnunu, ev yapımında reçel, hoşaf gibi ürünlerde de değerlendiriliyor.
 
Geri
Üst