"Süleymanpaşa beyazı" hasadına başlandı: Kent merkezlerine gönderiliyor

Haberler

Moderator
pkQsiQyOz0S0yqaZYqxTuA.jpg

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nde, iri salkım "Süleymanpaşa beyazı" üzümünün hasadına başlandı.

3IWLPpdAJE-u0Bl4TNHW3A.jpg

Üzümün hasadı Enstitüye ait bağlarda sabah saatlerinde işçiler tarafından yapıldı.
WtPLjIYRUU6hY8eF9b9eeg.jpg

Hasat edilen üzüm, kasalara doldurulduktan sonra kent merkezindeki satış noktalarına gönderildi.
PoFQVUlU60eYN9kIJGOFIw.jpg

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, AA muhabirine, Süleymanpaşa beyazının 2016'da tescil edildiğini söyledi.
zxLh370bW0KvJeh28kWUeA.jpg

Kiracı, üreticilere verimi ve kalitesi yüksek üzüm çeşitleri sunmak için çalıştıklarını belirtti.
uMc3lx0AV0uDVd8VyrRYnA.jpg

Enstitü Islah Çalışmaları Sorumlusu Dr. Onur Ergönül ise Süleymanpaşa beyazının verimiyle üreticilerin dikkatini çektiğini dile getirdi.
RWjYgKztMUGK-Bv3lfC-Nw.jpg

Hasadı yapılan üzümün normal çekirdeksiz üzümlere nazaran iri taneli olduğunu vurgulayan Ergönül, "Süleymanpaşa beyazı tescil edilen sofralık üzüm çeşididir. Melezleme ve ıslah çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir üzüm çeşidi. Çekirdeksiz, yeşil ve sarı renkli olması, gevrek bir meyve etine sahip olması bu üzümün özellikleri arasında. Oldukça iri salkımları mevcut. Bu anlamda verimli bir üzüm çeşididir. Üreticilerimiz için orta dönemde alternatif bir üzüm çeşidi olmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.
nMgbpp-Ys0K_j0p7GdvzqQ.jpg

Bir hafta sürecek hasatta 3 dekar araziden yaklaşık 5 ton üzüm rekoltesi bekleniyor.
 
Geri
Üst