Cani görüntüyle şantaj yapmış

Haberler

Moderator
687c1ebbd13a6e6d2d96ce3c.jpg

Ferit Zengin - İstanbul Küçükçekmece’de ihraç edilmiş eski polis Cemil Koç (38) tarafından katledildikten sonra valizle yol kenarına atılan Ayşe Tokyaz (22) cinayetine ilişkin biri aktif polis memuru iki kişi daha gözaltına alındı. Çifte cinayet zanlısı Koç’un yakın arkadaşı ve İlçe Adliye Timi’nde görevli i.U.U.’nun (38) cinayet sonrası Koç’a yardım ettiği ve Tokyaz’ın ikizi Esra Tokyaz’ın kayıp ve şikayet dilekçesini kendisine sızdırdığı ileri sürülüyor. Katil zanlısı Koç’un katlettiği Ayşe Tokyaz’ı mahrem görüntüleriyle tehdit edip şantajda bulunduğu da yeni iddialar arasında. Küçükçekmece Atakent Mahallesi Bosphorus City isimli sitedeki lüks dubleks dairede eski polis Koç tarafından öldürülen Ayşe Tokyaz cinayetiyle ilgili sürdürülen çalışmalarda önceki gece yakın iki arkadaşı daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birinin Koç’un cinayet sonrası cesedi evden çıkarmasına yardımcı olan ancak daha sonra kendisinden uzaklaşan akaryakıt istasyonu işletmecisi firari Oğuz K. (55), diğerinin bir dönem Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde birlikte görev yaptığı İ.U.U. olduğu öğrenildi. İ.U.U.’nun Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Adli Sevk biriminde aktif polis memuru olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan polis memurunun Tokyaz’ın öldürülmesi sonrasında Koç ile buluşup görüştüğü ve Ayşe Tokyaz’ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz’ın yaptığı kayıp başvurusu ile şikayet dilekçesiyle ilgili bilgiler verdiği ileri sürülüyor. Suçlamaları kabul etmeyen ve adliyeye sevk edilen polis memuru İ.U.U. ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan, Oğuz K. ise ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçundantutuklandı.

Görüntülerle tehdit

Katil zanlısı Cemil Koç’un Ayşe Tokyaz’ı yumruklarıyla vura vura öldürmeden önce kendisinin çektiği mahrem görüntülerle de tehdit ederek eve çağırdığı ve görüntülerle kendisiyle evlenmesi için şantajda bulunduğu ileri sürüldü. İddialar üzerine olayı soruşturan mülkiye ve polis müfettişleri caninin dijital cihazlarını da mercek altına aldı.Caninin Ayşe Tokyaz’ın ikizine “Senin verdiğin ifadeyi satır satır biliyorum. Ağız, burun, gözler şöyle böyle...” diyerek gözdağı verdiği ses kayıtları da soruşturma dosyasına eklendi.

3 yaralama kaydı çıktı

Çok sayıda suç kaydı bulunan katil zanlısı Cemil Koç’un üç ayrı yaralama vakasından da kaydı tespit edildi. Silah ticareti ve uyuşturucu suçlarından 2023’te açığa alınıp 2024’te meslekten ihraç edilen ve 22 yaşındaki Ayşe’yi katletmeden 5 gün önce eski imam nikahlı eşini pencereden atmak suçlamasıyla hakkında iddianame hazırlanan Koç, önceki gün bu suçtan da tutuklanmıştı.

SUÇ MAKİNESİ

Dün gözaltına alınan iki kişiden biri olan Oğuz K.’nın çeşitli suçlardan 20 suç kaydı çıktı. Oğuz K.’nın da cinayetin ardından katil zanlısı Cemil Koç’un valizi evde çıkarmasına ve otomobil ile taşımasına yardım ettiği belirlenmişti. Görüntüsü kameralara yansıyan Oğuz K., emniyette verdiği ifadesinde “Beni yanına çağırdı. Arkadaşım olduğu için gittim. Bavulla evden çıktık. Ona bavulda ne olduğunu sorduğumda bana seyahate gittiğini söyledi. Birlikte benzin istasyonuna gittik. Orada benden uzaklaşıp telefonla konuşunca şüphelenmeye başladım. Cemil bir süre telefonla konuştuktan sonra artık bana ihtiyacı olmadığını söyledi. Ben de oradan ayrıldım. Cinayetten haberim yoktu” iddiasında bulundu.

Geri