SON DAKİKA HABERLERİ: ABD İSRAİL-İRAN SAVAŞI KONUSUNDA İKİYE BÖLÜNDÜ, VEKİL BUCKHETT'TEN ÇIKIŞ 'SAVAŞ P......LERİ'

685553469c73290395406dbc.jpg

CNN International sunucusu John Berman, Tennessee milletvekili Tim Burchett (Cumhuriyetçi), CNN International'a verdiği bir röportajda, sunucu John Berman'ın, Burchett’e, Tucker Carlson gibi müdahaleye karşı olanlarla, Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ve Teksas Senatörü Ted Cruz gibi İsrail'in İran'a yönelik kampanyasına açık destek veren Cumhuriyetçiler arasındaki artan bölünmeyi sordu.

"Sayın vekil, siz bu konuda nerede duruyorsunuz? Tucker Carlson, partinizdeki bazı isimleri 'savaş çığırtkanları' olarak tanımladı" şeklindeki soruya vekil Burchett'in yanıtı şöyle oldu:

Alıntı Metni

Cumartesi günü, Trump'ın 79'uncu yaş günü ve ABD Ordusu’nun 250'inci yıl dönümü aynı güne denk gelmişti.

İsrail-İran savaşında 8. gün: İsrail'den İran'a yeni saldırı dalgası, İran'dan İsrail'e ateşlenen füze Birüssebi'ye isabet etti!

Burchett, bu meselenin İsraillilere bırakılması gerektiğini söyledi ve daha fazla tırmanmayı gerektirecek "haklı bir neden" olmadığını belirterek ekledi:

"Babam İkinci Dünya Savaşı'nda savaştı. Annem de aynı savaşta uçak kullandı. Erkek kardeşini kaybetti. Ölünceye dek, her bayrak açılışında gözleri dolar, ağlardı. O, haklı bir savaştı. Amerikalı genç erkeklerin ve kızların, çoğumuzun haritada bile gösteremeyeceği uzak bir diyara gitmesini anlamıyorum. Bırakalım İsrailliler halletsin."

"Şu anda hayatımızda üç cepheli bir savaşa ihtiyacımız yok. Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Elbette bu konuda tartışma olabilir, ama bence başkana müzakere yeteneklerini kullanması için alan tanımalıyız. Ben onu bu işi yapsın diye seçtim."

EMEKLİ ZAMMI 2025 TEMMUZ SON DAKİKA GELİŞMELERİ: SSK-BAĞKUR en düşük emekli maaşı ne kadar, yüzde kaç olacak? Emekli maaşı Temmuz zammı son durum

ABD'DEKİ SAVAŞ TARTIŞMALARINDA SON DURUM

Trump yönetimi, İsrail'in son çatışmayı başlatan saldırılarına başlangıçta temkinli yaklaşmış, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise İsrail'in 'tek taraflı' hareket ettiğini hızlıca belirtmişti.

İlginizi Çekebilir

Ancak Beyaz Saray, New York Times'ın haberine göre saldırıların başarılı olduğunu fark ettikten sonra Trump'ın İsrail'in tırmandırdığı askeri eylemleri kamuoyu önünde desteklediğini yazdı.

Bu çatışma, Trump'ın MAGA (Amerika'yı Yeniden Büyük Yap) hareketi içinde sert bir tartışmayı da alevlendirdi. ABD basınına göre İran'la savaşı destekleyen İsrail yanlısı şahinlerle, ABD'nin dış savaşlardan çekilmesini savunan Amerika Önceci izolasyonistler arasında fikir ayrılığı büyüyor.

Trump, dün Beyaz Saray'dan yapılan en güncel açıklamaya göre savşaa dahil olup olmamaya önümüzdeki iki hafta içinde karar verecek.

2025 Üniversite Sınavı YKS YARINKİ OTURUM SAAT KAÇTA, sınavda kapılar kaçta kapatılıyor? YKS sınav salonu giriş saati kaç?

Geri