ABD üniversiteleri Gazze isyanını büyütüyor

ABD üniversiteleri Gazze isyanını büyütüyor

İsrail'in Gazze'ye bombardımanı 204 gündür devam ediyor. Hem saldırıları hem de ABD'nin İsrail'e desteğini protesto eden üniversiteliler, okullarda ve ülkenin meydanlarında eylemlerini büyütüyor. Öğretim üyelerinin de katıldığı protestolarda ateşkes çağrısı yapılırken "Filistin'e özgürlük" sloganı atılıyor. Çadırların kaldırılmadığı Kaliforniya Üniversitesi'nde, soykırım karşıtı mesajlar ön planda.

8hlGK04J6E2R0T__OW_85w.jpg

ABD'li üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını yaklaşık 1 haftadır protesto ediyor. Eylemlere öğretim üyeleri de katılırken, şimdiye kadar 500'ten fazla kişi polis müdahalesi ile gözaltına alındı. Kaliforniya Üniversitesi'ndeki bir yazılamada "Soykırıma hayır de" sloganı görülüyor.
LmnPpSz7TEmYFN9wSsM0Jg.jpg

Üniversite kampüsünde çadırlar kuran öğrenciler, hazırladıkları pankart ve dövizlerle Filistinlilere desteğini gösteriyor. Pankartlarda "Özgür Filistin" sloganı öne çıkıyor.
Ic9o2-ZfOEmFebZzxmw1bQ.jpg

Ağaca yapıştırılan bir dövizde de "kuşatmayı bitirin" ifadesi yer alıyor. Öğrenciler, Washington yönetiminin İsrail'e silah desteğine de tepkili.
xE031HJwEkG1X0p1xJy0Lw.jpg

Üniversiteliler, Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını gösterirken ayrımcılığa da karşı çıkıyor. Bir diğer pankartta, "Yahudiler soykırıma karşı" mesajı veriliyor.
 
Geri
Üst